Stichting Samen voor Oekraïne

Beuningen, Druten, West Maas en Waal & Wijchen

Elke vorm van hulp maakt het verschil

RMO regeling

Wat is het ? #

De Regeling Medische zorg Ontheemden uit Oekraïne (RMO) regelt hoe noodzakelijke ziektekosten worden vergoed en is per 1 juli geldig voor alle mensen die onder de Richtlijn vallen. Deze vervangt dan de bestaande regeling voor onverzekerden, en vervangt ook de verplichte ziektekostenverzekering voor mensen die onder de Richtlijn vallen en werken.

Wat bevat het ? #

Alle kosten die onder de normale basisverzekering vallen worden hieruit vergoed. Ook extra kosten zoals ook voor asielzoekers worden vergoed uit de Regeling Medische zorg Asielzoekers (RMA) worden vergoed.

Voorbeelden:

  • alle huisartsenzorg
  • medische behandelingen in het ziekenhuis die onder het basispakket vallen
  • acute tandzorg tot 250 euro bij bijvoorbeeld pijnklachten (dit valt normaliter niet onder het basispakket, maar wel onder de RMA en dus onder de RMO)

Wat moet ik doen ? #

Bij een zorgvraag moet je indien beschikbaar je BSN nummer geven, verder hoef je geen kosten voor te schieten. De zorgverlener kan aan de hand van het BSN nummer zien dat je onder de Richtlijn valt. Bij facturen die toch verstuurd worden: betaal niet, maar neem eerst contact op met de zorgverlener.

Als je een zorgverzekering had dan wordt deze per 1 augustus automatisch opgezegd.

Meer informatie #

NL EN RU UK
Contact