Stichting Samen voor Oekraïne

Beuningen, Druten, West Maas en Waal & Wijchen

Elke vorm van hulp maakt het verschil

Eten en drinken

Goedkoop eten #

Om van het leefgeld dat wordt verstrekt goed rond te komen is het fijn om te kijken naar goedkope opties om eten te kopen. Hier worden wat opties genoemd in de regio.

Voedselbank #

Zolang er voor de eerste keer geen leefgeld is ontvangen kan iedere Oekraïense vluchteling gebruik maken van de voedselbank in Wijchen, Beuningen of Druten. Let op, het leefgeld van 475 euro is in principe boven de norm (250 euro per maand na aftrek vaste lasten) om voor de voedselbank in aanmerking te komen, dus dit geldt enkel tot de eerste betaling van het leefgeld.

Wijchen en Beuningen #

Neem – telefonisch of via e-mail – contact op met de coördinator van de betreffende lokale vestiging en leg de situatie uit. De eerstvolgende uitgiftedag (Beuningen: vrijdagmiddag) kan dan door de gast een pakket worden opgehaald voor het aantal personen dat is opgegeven.

Lidl #

Naast het aanbieden van groenten via onderstaande Too good to go app, biedt Lidl voor vlees en brood dat tegen de houdbaarheidsdatum aan zit de optie om dit voor 50 of 25 eurocent te kopen op dezelfde dag. Produkten zijn herkenbaar aan een sticker, en je vindt deze produkten vaak ‘s-morgens vroeg of ‘s-avonds tegen sluitingtijd in de winkel.

Apps #

Er zijn enkele applicaties die opties geven om in de buurt goedkoop eten te kopen.

Too good to go #

Deze app geeft in de omgeving winkels aan waar eten en drinken wordt verkocht wat tegen de houdbaarheidsdatum aanligt, maar ‘too good to go’ is. De prijs ligt veelal ver onder de marktprijs. Je kunt de app vinden in de Play store en de Apple store.

 

 

NL EN RU UK
Contact