Reis 4e hulprit 2023

Table of Contents

Vrijdag 7 april 2023, 4e hulprit 2023 naar Rivne, Oekraïne – vertrek

Vandaag vertrekt de 4e hulprit naar Rivne met onze vrijwilligers Maurits en Tonya ! Dit keer een kleinschalig transport, met naast het doel om hulpgoederen af te leveren bij onze partnerstichting in Oekraïne de mogelijkheid om wat langer te verblijven en de hulpvraag – nu de winter is afgelopen – actueel te houden. Op deze pagina houden we u weer op de hoogte van alle ontwikkelingen, en hopen we dat u daarnaast nog meer inspiratie krijgt om het goede doel – steunen van de mensen in Oekraïne – samen met ons te helpen bereiken.

Mee gaan onder andere:

  • generatoren (gedoneerd aan onze stichting)
  • dozen met luiers
  • dozen met medische spullen
  • dozen met eten
  • brancard

9 april 2023 – aankomst

Na een nacht in een hotel te hebben verbleven, arriveren Maurits en Tonya rond 12:00 in Rivne bij de Bilohirye stichting. Daar laden ze de spullen uit, en deze keer met video ! Hieronder vind je dit verslag !

10 april 2023 – bezoek militair hospitaal, eten kopen

Na in de ochtend eten te hebben gekocht (tot een hoeveelheid die de bus net nog aankon) om uit te delen aan 104 gezinnen, hebben Maurits en Tonya later een bezoek gebracht aan een militair hospitaal waar gewonde militairen worden verpleegd. Ze hebben daar ook gesproken met militairen, en dat heeft veel indruk gemaakt. De dingen die deze gewonde soldaten aan het front hebben moeten meemaken waren verschrikkelijk. Gelukkig kunnen ze in dit hospitaal herstellen, en kunnen we hen en hun collega’s spullen geven om te helpen herstellen.

11 april 2023 – uitdelen voedsel aan gezinnen

Het aangekochte voedsel wordt vandaag verdeeld over 104 gezinnen.

Uitdelen aangekocht voedsel 11 april 2023
Uitdelen aangekocht voedsel 11 april 2023
Uitdelen aangekocht voedsel 11 april 2023
Uitdelen aangekocht voedsel 11 april 2023
Uitdelen aangekocht voedsel 11 april 2023
Uitdelen aangekocht voedsel 11 april 2023

12 april 2023 – terugkeer

Na een heftige, emotionele maar zeker waardevolle rit zijn Tonya en Maurits weer naar Nederland teruggekeerd. Met weer wat ervaringen, maar zeker ook met lessen over waar we nog meer steun kunnen bieden aan de mensen in Oekraïne, met de stichting als wagen maar met jullie – donateurs en vrijwilligers – als motor en brandstof om het allemaal draaiende te houden !

Chat openen
Contact
Door het versturen van dit formulier stemt u in om uw contactgegevens te delen met ons zodat we u kunnen bereiken. Verder verwijzen we naar de privacy policy op deze website.