Rit 22 en 23

Tijdens deze rit rijden Joris, Tonya, Maurits met een grote bus en komen Erik en Rob later ook naar Rivne toe.

Dag 1 en 2 reis/aankomst Rivne: (maandag/dinsdag) hebben er met een groep vrijwilligers de bus en aanhanger uitgeladen. We hadden dit keer veel medische zaken bij ons, kleding, schoenen, eten en hulpmiddelen bij ons. Later die dag zijn we doorgereden naar onze vrijwilliger Ton in Kiev.

Dag 3 bezoek centrum Kiev, Bucha en Irpin:(woensdag) vandaag hebben we veel van Kiev gezien. Hebben 14 km gelopen door het centrum en hier hele mooie dingen gezien. Helaas ook de impact van de oorlog, kapotte gebouwen, verdwenen huizen en veel kapotte tanks van het Russische leger. We hebben een gezin bezocht welke we vorig jaar hebben opgevangen in Nederland die na 10 maanden besloten terug te gaan naar Irpin. In Irpin kregen we een rondleiding en uitleg waarom er zoveel verwoest is in Irpin. Vreselijk om te zien hoeveel huizen er vernietigd zijn, om de verhalen van bewoners te horen en om dit alles een plekje te moeten geven.

Later deze week zijn Rob en Erik ook afgereisd naar Oekraïne om enkele waardevolle hulpgoederen die gedoneerd zijn over te brengen aan de stichting in Oekraïne. Op de terugweg hebben ze nog 2 mensen mee genomen naar Nederland die in Oekraïne waren om een paspoort te laten verlangen in Oekraïne. Helaas is dit vanuit Nederland nog niet mogelijk dus moeten ze dan terug naar hun eigen land om te kunnen werken of naar school kunnen.

Chat openen
Contact
Door het versturen van dit formulier stemt u in om uw contactgegevens te delen met ons zodat we u kunnen bereiken. Verder verwijzen we naar de privacy policy op deze website.