Reisverslag hulprit december 2022

Overzicht

Reisverslag hulprit december 2022

5 december 19:00 : (in)pak(jes)avond

Samen met de vrijwilligers van de Stichting wordt de volgende rit voorbereid om richting Oekraïne te reizen, Rivne. Dit keer hebben we twee auto’s/bussen met aanhanger en weer heel veel medische spullen – verband, medische luiers, maar ook een groot aantal generatoren, warme kleding en dekens. Ze zullen allemaal naar de partnerstichting gaan die de spullen weer zal verspreiden onder de bevolking. Deze rit zal worden uitgevoerd door Rob, Erik en Tonya – zelf afkomstig uit Oekraïne. De volgende rit staat alweer in de planning, om te geven zie deze pagina. Voor nu wensen we ze alledrie een goede en vooral veilige reis !

6 december 04:00 – onderweg !

Vroeg in de ochtend starten onze vrijwilligers aan de lange reis naar Rivne. Met volgepakte auto’s en met de nodige opmerkzaamheid voor mensen met minder goede bedoelingen onderweg. Ze hebben Hannover bereikt om 7:00, op naar Polen en dan verder !

8 december – 11:00 – Zosin

Na een dag door een regenachtig en koud Polen te hebben gereden zijn onze vrijwilligers aangekomen in Zosin, Polen – bij de grensovergang. Na de nodige stempels in de paspoorten kunnen onze mensen de grens over, op naar Rivne.

 

8 december – 12:00 – Rivne, Oekraïne

Aangekomen ! Na de lange reis zijn onze vrijwilligers aangekomen in Rivne, de plek van bestemming. Daar hebben ze met hulp van de vrijwilligers van de partnerstichting de hulpgoederen uitgeladen in de opslag, klaar om verder te worden verspreid over het land. Daar horen onze mensen ook de treurige verhalen, natuurlijk van de mensen in de kou, maar ook van de troepen aan het front die onder zware omstandigheden hun land moeten verdedigen. We hopen hun last met deze goederen iets te kunnen verlichten.

9/10 december – 09:00 – terugreis

Met nog wat meer ervaringen te hebben opgedaan, en spullen te hebben afgeleverd zijn onze mensen weer onderweg naar huis, en verwachten zaterdagmiddag weer in Nederland te zijn. De lachende gezichten op de foto’s ter plekke gemaakt spreken voor zich. Blij dat we het verschil hebben kunnen maken !

Chat openen
Contact
Door het versturen van dit formulier stemt u in om uw contactgegevens te delen met ons zodat we u kunnen bereiken. Verder verwijzen we naar de privacy policy op deze website.