Reis 2e hulprit 2023

Table of Contents

Woensdag 1 februari 2023 – vertrek

Onze vrijwilligers Rob, Erik en Tonya vertrekken vroeg in de ochtend met de bus en een auto plus een volle lading hulpgoederen naar Rivne. De verwachting is dat ze donderdag aankomen.

Donderdag 2 februari 2023, grens

Onze mensen hebben de grens bereikt, en hebben zonder veel moeite in anderhalf uur door kunnen rijden, op naar Rivne.

Donderdag 2 februari, Rivne, aankomst

Na de grens te hebben gepaseerd, arriveren onze mensen in Rivne om daar de spullen af te leveren. De foto’s hieronder laten zien hoe dat gaat en wat we onderweg tegenkomen. Het blijft een indrukwekkende reis, met een bevreemdende werkelijkheid, zo dichtbij ons land. Gelukkig kunnen we met de hulp van onze donateurs iets betekenen !

Zaterdag 4 februari, thuiskomst

Na een rit vol file zijn onze mensen teruggekeerd naar huis, met Oekraïense gasten die ze in Lviv hebben opgehaald. We hopen dat ze hier de rust kunnen vinden die ze verdiend hebben, weg van de oorlog. Bedankt ook aan Rob, Erik en Tonya voor hun goede zorgen !

Vrijwilliger Erik beschreef de reis als volgt:

“De cijfertjes van ons laatste hulptransport naar Rivne Oekraïne.

Hoeveelheid hulpgoederen: ca 20 m3
Reisduur: 4 dagen
Aantal km: 3790
Maar hé, dit zijn slechts de cijfertjes.
De belevenis zit hem in de ontmoetingen, de gesprekken en de dingen die we gezien en meegemaakt hebben onderweg.
Van een hotelreservering in Polen waarbij we om 23.30 uur aankwamen bij het hotel en het hotel vanaf 23.00 uur geen receptie bleek te hebben en de deur op slot was. We daarna nog 3 andere hotels gebeld hebben, zijn wezen kijken bij een vierde hotel ( door ons inmiddels hotel Tsjernobyl genoemd) maar dat die te ranzig was om er te slapen, voor we 15 km verderop eindelijk een hotel gevonden hadden.
Tot een gigantische sneeuwbui ‘s avonds terug op weg van Rivne naar Przemysl waarbij het haast gokken was waar de weg was en of de weg rechtdoor ging, of dat er toch een bocht was.”
Chat openen
Contact
Door het versturen van dit formulier stemt u in om uw contactgegevens te delen met ons zodat we u kunnen bereiken. Verder verwijzen we naar de privacy policy op deze website.