Steun ons aan een nieuwe bus

Afgelopen nacht 26 of 27 juni 2024 is onze bus in rook op gegaan. De bus is volledig uitgebrand, vermoedelijk brandstichting heeft er voor gezorgd dat wij per direct onze ritten voor dit jaar uit de planning hebben moeten halen. Diep triest, vooral voor de mensen die ons zo hard nodig hebben in Oekraine!

De verzekering en politie verwachten dat de afwikkeling mogelijk nog maanden op zich zal laten wachten. Tijd die we niet hebben!

Mede door het verschil tussen aanschafwaarde en restwaarde, niet verzekerde zaken als spullen in de bus, aanpassingen voor ritten in Oekraine en de enorm gestegen prijzen van 2e handse bussen door afschaffing van BPM voordeel per januari aanstaande zullen we een behoorlijke kostenpost niet gedekt krijgen.

Inschatting van externe is dat we mogelijk tussen de € 20.000 en de € 25.000 bij zouden moeten leggen, of de keuze moeten maken om een veel oudere en dus per saldo duurdere bus terug te kopen.

Wij vragen u ons uw hulp, zodat wij met al onze vrijwilligers door kunnen!

Wilt u helpen?

Goederen doneren

Wilt u ons steunen met goederen, kijk dan even wat we nodig hebben en neem contact op of kom uw goederen brengen. Wij ontvangen u dan graag in onze opslag loods aan de Tesstraat 27, Boven-Leeuwen.  We hopen dat u ons ook met geld kunt steunen, zodat we de transportkosten kunnen dekken om alle goederen ter plekke in Rivne te kunnen krijgen.

Laatste ontwikkelingen

Na de brand in de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 juni staan wij niet stil.

We zijn momenteel druk bezig met de verzekering, hebben frequent contact met de politie over nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek. En zijn al druk aan het kijken hoe we zo snel mogelijk onze ritten weer kunnen gaan oppakken. 

Vrijdag 28 juni is SBS Nederland bij ons langs geweest om opnames te maken van de uitgebrande bus en onze volle opslag loods. Wij waarderen deze media aandacht enorm omdat wij heel graag zo snel mogelijk door willen, en de mensen die van ons afhankelijk zijn in Oekraïne niet in de steek willen laten. 

Maandag 1 juli komt voormalig profvoetballer en inmiddels trouwe vriend van de stichting Evgeny Levchenco bij ons langs om zijn steun te betuigen. Lev was in de buurt en wilde ons een kleinigheidje brengen en voor zijn vele volgers foto’s maken om online te kunnen delen. Hij hoopt enorm dat er veel mensen opstaan en een donatie doen of andere manieren vinden om ons te helpen. 

Dinsdag 2 juli is NOS 1 Vandaag bij ons langs geweest om opnames te maken van onze bus. De beelden hiervan zenden zei later die dag uit waarin een duidelijke link wordt gelegd naar sabotage acties in meerdere Europese landen. Schokkend, maar ook wel weer verhelderend. Wij realiseren ons dat we niet alleen als vrijwilligers risico’s nemen in onze ritten naar Oekraïne maar dus blijkbaar ook pro-Russische mensen in Europa tegen ons hebben die onze missie en visie niet delen. 

Woensdag 3 juli is eindelijk de schade expert van DEKRA langs geweest, die heeft een inventarisatie gedaan en gaat nu een rapport opstellen. Na aanleiding van dit rapport zal er een schade bedrag uit rollen, waarmee wij weer in staat worden gesteld om een andere bus aan te schaffen. Wij hopen enorm dat dit schade bedrag passend is om iets gelijkwaardigs terug te kunnen kopen voor onze stichting. Samen met NH1816 verzekeringen en onze tussenpersoon Bolthof van de Top uit Ede helpen ons waar ze kunnen, dus we wachten voor nu even af.

Donderdag 4 juli zojuist heb ik contact gehad met de DEKRA, die willen toch een aanvullend uitgebreid onderzoek vaan uitvoeren bij de bus. Mogelijk dat de bus dus nog 1 of misschien wel 2 weken langer op de plek zal moeten blijven staan. Heel frustrerend voor de buurt en ons zelf, maar dit geeft de DEKRA wel de kans om met speciale appratuur ook onderzoek onder en nabij de bus te kunnen uitvoeren.

Vrijdag 5 juli eindelijk de bus is afgevoerd door het bergingsbedrijf. Hij gaat nu naar Wijchen waar de bus verder onderzocht zal worden. Mogelijk dat een oorzaak nog te achterhalen is. Wachten op het vervolg…..

 

Steunbetuigingen

Gelukkig hebben we veel hartverwarmende steunbetuigingen gekregen uit alle hoeken. Dank hiervoor!

In samenwerking met

Chat openen
Contact
Door het versturen van dit formulier stemt u in om uw contactgegevens te delen met ons zodat we u kunnen bereiken. Verder verwijzen we naar de privacy policy op deze website.